Putevi maslinovog ulja – zajednička turistička ponuda Mediterana

WellOlivezavrsna1

Završna konferencija projekta Well Olive održana je 18. i 19. srpnja u Kalamati, u Grčkoj., a sudjelovale su i predstavnice DUNEA-e, kao jednog od partnera na ovom EU projektu.
Domaćin konferencije ''Odgovorni turizam i održivo upravljanje turističkim destinacijama'' bio je grčki partner, udruga ''The Route of the Olive Tree'' koja intenzivno radi na razvoju tematskih ruta povezanih s maslinovim uljem. Udruga je vrlo aktivna, prepoznata od lokalne zajednice, s kojom skupa radi na daljnjem unapređenju ovog oblika turizma. Tako je na konferenciji održana prezentacija njihovog rada i mogućnosti transnacionalne suradnje kroz zajedničke turističke rute, gdje bi se Hrvatska ''prodavala'' zajedno s primjerice Grčkom i Italijom kao ''mediteranski turistički proizvod''.

WellOliveZavrsna
I ostali partneri, iz Francuske, Italije, Španjolske, Bugarske i Finske predstavili su svoje projektne aktivnosti, a DUNEA je, između ostalog, imala prezentaciju na temu ''Razvoj ruralnog turizma u Dubrovačko-neretvanskoj županiji''.
Dan prije finalne konferencije održan je i zadnji partnerski sastanak na kojem se govorilo o završenim aktivnostima. Kod nas je, tako, u sklopu projekta, u prosincu prošle godine, održan Experience Lab (XLab), nekonvencionalna radionica iz područja kreiranja, upravljanja i inovativnih oblika promocije turističkih ponuda koje nude dodatni doživljaj. Bila je fokusirana je na kulturu i tradiciju maslinovog ulja, a namijenjena pružateljima usluga u turizmu, turističkim agencijama, donositeljima odluka i studentima te besplatna zapolaznike. U siječnju ove godine u Dubrovniku se ugostiteljima predstavilo pet uljara s Korčule, koji za sada jedini nose EU zaštićenu oznaku izvornosti i zemljopisnog podrijetla "Korčulansko maslinovo ulje", a upravo oni bili su glavni protagonisti u pričama španjolske blogerice i talijanskog snimatelja koji su, također u sklopu projekta, u lipnju boravili na Korčuli i promovirali turizam ovog otoka.

WellOliveZavrsna2

Projekt ''WELL-O-LIVE – Europskim putevima maslina do opuštanja i zdravlja'', koji završava koncem srpnja, financiran iz COSME programa Europske unije, bio je usmjeren na razvoj odživog transnacionalnog proizvoda ruralnog turizma, uključujući zdravstvene i kulturne aktivnosti, biciklističke i pješačke ture, degustacije vina i hrane, na bazi ponude maslina i maslinovog ulja. U budućnosti se želi povećati raznovrsnost i promicanti kvaliteta i inovativnost u turističkoj ponudi, poboljšati suradnja na europskoj razini potičući sudjelovanje malih i srednjih poduzeća u turizmu i partnerstva između turistički povezanih dionika te razvijati i širiti inovativni poslovni model za upravljanje turističkim proizvodima.

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem