FLAGU-u Južni Jadran 13,3 milijuna kuna za provedbu Strategije

FlagZupan

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić dodijelio je prve odluke o odobrenju lokalnih razvojnih strategija u ribarstvu, u ukupnom iznosu većem od 71 milijuna kuna, a Odluku u iznosu od 13,3 milijuna kuna preuzeo je voditelj FLAG-a Južni Jadran Mato Oberan.
Odluke su dodijeljene u okviru Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo Republike Hrvatske za programsko razdoblje od 2014. do 2020. godine. Ovo je ujedno i prvi put da se iz fondova EU sufinanciraju lokalne grupe u ribarstvu u Hrvatskoj.
Voditelj FLAG-a Mato Oberan, u nazočnosti direktorice DUNEA-e Melanije Milić, izvijestio je dubrovačko-neretvanskog župana Nikolu Dobroslavića o dodijeljenjim sredstvima, a koja će biti namijenjena jačanju suradnje unutar ribarstvenog područja, jačanju inovacija, preradI i obradI proizvoda ribarstva, potpori razvoju male turističke infrastrukture, ulaganju u diversifikaciju djelatnosti te stjecanju drugih vještina. Kao i prilikom osnivanja, Regionalna razvojna agencija DUNEA pomagala je u prijavi na ovaj natječaj.

FlagMinistar
FLAG Južni Jadran udruga je osnovana na inicijativu Dubrovačko–neretvanske županije i Regionalne razvojne agencije DUNEA s ciljem lakšeg povlačenja sredstava iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo. Okuplja predstavnike javnog, civilnog i gospodarskog sektora (gospodarski sektor ribarstva) s područja općina Dubrovačko primorje, Ston, Mljet, Janjina, Lumbarda, Vela Luka, Lastovo, Slivno, Kula Norinska te gradova Opuzen i Metković.

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem