O korčulanskom maslinovom ulju pišu blogeri

WObloger1

Na otoku Korčuli su od 11. do 13. lipnja 2017., u skopu WellOLive projekta, boravili blogerica i snimatelj iz Italije, obišli cijeli otok te, u svrhu promocije, u suradnji s lokalnom turističkom zajednicom snimati lokalne posebnosti.
Domaćini trodnevnog posjeta su bili turističke zajednice Grada Korčule, Hana Turudić, TZ Lumbarde Ante Šestanović, TZ Smokvica Tonko Pecotić, TZ Blata Maja Šeparović te TZ Vele Luke Dorjan Dragojević, koji su svaki za svoju općinu prezentirali kulturnu i prirodnu baštinu, manifestacije cijeloga otoka te su posebno predstavili tradicionalna jela spremljena s maslinovim uljem, kao i proizvodnju maslinova ulja i njegovu prezentaciju u turističke svrhe.
Između ostalog su obišli Muzej Marka Pola, Katedralu i Gradski muzej Korčule, Smokvicu, Blato, Velu Luku, Velu spilju i Proizd Resort. Obišli su i nekoliko proizvođača maslinovog ulja, vina i drugih domaćih proizvoda te su im bila priređena dva cooking showa.
Snimljeni video materijal, nastao u sklopu Blogger Experience Croatia na Korčuli, će biti objavljen na turističkim web stranicama partnera na projektu (www.destination-makers.com; blog.culture-routs.lu; www.olivetreeroute.gr; http://www.nta.bg) kao i na platformi "Crossing Routs - Blogging Europe" - Europskog Instituta za kulturne rute, što će pridonijeti turističkoj promociji cijelog otoka Korčule.
EU projekt ''WELL-O-LIVE – Europskim putevima maslina do opuštanja i zdravlja'' je usmjeren na razvoj odživog transnacionalnog proizvoda ruralnog turizma. Provodi se kroz COSME program Europske unije, nositelj je talijanska Općina Brindisi, a DUNEAje jedan od europskih partnera.

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem