Svečano predstavljen projekt ''Povijest na zrnu soli''

ZSKastio

U Tvrđavi Kaštio u Stonu održano predstavljen je novoodobreni projekt ‘Povijest na zrnu soli’, vrijedan 56,6 milijuna kuna, koji se u 85 postotnom iznosu financira iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija bespovratnim EU sredstvima.

Svečanost predstavljanja uklopljena je u Dane od kamenica, koji se ovih dana održavaju u Stonu i obližnjem Malom Stonu.
– Lijepo je biti na ovoj manifestaciji početka projekta. Moram reći kako je sasvim sigurno da će sredstvima iz ovog projekta još postati vidljivije i ljepše ono što Ston nudi. A Ston nudi zaista puno – rekao je župan Dubrovačko- neretvanske županije Nikola Dobroslavić dodavši kako je Ston siguran kandidat za UNESCO.
Nositelj projekta je Općina Stona, a načelnik Općine Vedran Antunica ovom je prigodom kazao kako vjeruje da će s ovim projektom Ston imati daleko ljepšu budućnost.
Partneri projekta su Društvo prijatelja dubrovačke starine, DUNEA, Turistička zajednica Općine Ston, Župa svetog Vlaha iz Stona i tvrtka Natura Dalmatia.
Voditeljica projekta Marija Tufekčić u svojoj je prezentaciji najveći naglasak stavila na učinke ovoga projekta.
– Želimo potaknuti društveni i gospodarski razvoj Stona. Očekuje se učinak porasta posjetitelja za 73 posto dvije godine nakon provedbe projekta. Raznim se sadržajima u lipnju i rujnu želi produžiti turistička sezona – rekla je Tufekčić i dodala kako se ovim projektom također želi još više povećati broj turističkih usluga te konkurentnost lokalnih poduzetnika i proizvođača.
Ugovor za projekt 'Povijest na zrnu soli' potpisan je krajem 2016. godine u ukupnoj vrijednosti od 56,6 milijuna kuna. Bespovratna sredstava koja su dodijeljena projektu iznose 48 milijuna kuna, a završetak projekta planiran je početkom 2019.
Kroz projekt će se sufinancirati uređenje i opremanje tvrđava Veliki Kaštio i Koruna, rekonstrukcija i uređenje poteza južnog zida Stonskih zidina te uređenje parka Komarda. Također, obnovit će se i proširiti Stonski lapidarij i obnoviti Napoleonov put, u onom dijelu koji se nalazi na području općine te nadograditi tematska staza ‘Pelješac – vinsko carstvo’.

 

trakakultura

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem