Novinari u obilasku pobjednika ''Zlatne naranče''

ZN2017novinari6

Nakon proglašenja ovogodišnjeg pobjednika ''Zlatne naranče'' – izbora za najbolje primjere ruralnog turizma u DNŽ, organizatori izbora Dubrovačko-neretvanska županija i Regionalna razvojna agencija DUNEA organizirali su obilazak novinara pobjedničkog objekta ''Đuđa i Mate'' u Vidu, u Neretvi.

 

ZN2017novinari1

Novinari su prvo obišli Arheološki muzej Narona u neposrednoj blizini restorana, gdje ih je kroz postav provela kustosica Konstanta Bukovac. Potom su ih u nagrađenom objektu dočekali župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, koji su još jednom čestitali pobjednicima i istaknuli važnost kvalitetnog pristupa ponudi u ruranom turizmu te vlasnici Jure Taslak i Ivan Ilić. Nakon toga su lađama proveli novinare rječicom Norin do svog izletišta i na povratku priredili ručak u restoranu. U sklopu programa novinari su obišli i Ornitološki muzej u Metkoviću.

ZN2017novinari4

ZN2017novinari5

ZN2017novinari3
Ova cjelokupna ponuda dio je i Tematske turističke ceste ''Neretva dolina života'', koju je oformila Dubrovačko-neretvanska županija i u kojoj je objedinila brojna kulturna i prirodona bogatstva te prvenstveno ponudu ruralnog turizma Neretve.
A Ambijent u okružju pobjedničkog objekta koji ujedinjuje antiku, tradiciju i način življenja u plodnoj neretvanskoj dolini dodatni je začin pikantnoj gastro priči, utemeljenoj na prirodnim sastojcima i izvornim recepturama. Neretvanski brudet od jegulje i žaba, jegulja na ražnju, specijaliteti pod pekom, na ražnju ili na lovački - čine ponudu ovog restorana, koji na istom mjestu goste prima od 1993. godine. Pokrenula su ga dva prijatelja, Mate i Đuđa, a danas ga vode njihovi sinovi.

ZN2017novinari7

ZN2017novinari8
S vremenom je i ponuda proširena pa posjetiteljima nude i turističke programe poput foto safarija neretvanskom lađom do svog izletišta, berbu mandarina, posjete muzejima, brdske biciklističke ture, hiking šetnje do vikend kuće na brdu Dragovija i ručkove usred nedirnute prirode. Na katu je pansion sa sobama s pogledom na rječicu Norin i zelenilo močvare ili na nekadašnji rimski forum, današnji arheološki muzej Narona.

ZN2017novinari9

ZN2017novinari10

ZN2017novinari11

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem