Stižu bespovratna EU sredstva za energetske obnove OŠ Gruda i Obrtničke škole Dubrovnik

Sherpa

Regionalna razvojna agencija DUNEA, po odluci Dubrovačko-neretvanske županije, pripremala je projekte za energetsku obnovu Osnovne škole Gruda te Obrtničke i tehičke škole Dubrovnik, koje su dobile ''zeleno svjetlo'' od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.


Riječ je o Pozivu na dostavu projektnih prijedloga ''Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgova i obrazovanja'', u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.
Tijekom administrativne i kvalitativne provjere utvrđeno je kako projektni prijedlozi udovoljavaju svim uvjetima i kriterijima te je predloženo dodjeljivanje iznosa bespovratnih EU sredstava: za OŠ Gruda u iznosu 1.137.543,58 kuna, dok ukupni prihvatljivi izdaci iznose 3.026.683,17 kuna, te za Obrtničku školu Dubrovnik 1.138.406,85 kuna, gdje ukupni prihvatljivi izdaci iznose 3.004.112,03 kuna. Razliku će sufinancirati Dubrovačko-neretvanska županija.
Ovim projektom na školama se planira ugraditi toplinska izolacija vanjskih zidova i krovišta, ugradnja solarnih kolektora za pripremu tople vode te postavljanje informativne ploče na Brailleovom pismu za slabovidne i slijepe osobe, a na OŠ Gruda dodatno i zamjena vanjske stolarije. Na ovaj će se način smanjiti potrošnja energije, a ušteda toplinske energije za grijanje iznosila bi čak 89 posto u OŠ Gruda te 88 posto u Obrtničkoj školi. Obje škole dosadašnje niske energetske razrede nakon obnove zamijenit će razredom A te će se ujedno smanjiti i emisija CO2. Sve će osigurati financijske uštede i poboljšati uvjete rada u školi.

 

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem