Pobjednik Zlatne naranče 2017. – ''Đuđa i Mate'' iz Vida

ZN2017dodjela

Nakon obilaska 10 finalista ovogodišnjeg izbora stručno povjerenstvo bodovalo je kandidate, a najveći broj bodova dobio je restoran-pansion ''Đuđa i Mate'' iz Vida. Tako ove godine Zlatna naranča ide u Neretvu, drugo mjesto pripalo je seoskom domaćinstvu ''Kamena Himna'' iz Komaja u Konavlima, a treće mjesto Izletištu Hrid iz Orebića.
Pobjednicima je nagrade uručio župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, koji je i ovom prigodom istaknuo kako je turistička ponuda u ruralnim dijelovima županije izrazito bogata, kvalitetna i da obiteljska gospodarstva imaju što ponuditi turistima. Posebno je čestitao nagrađenima na predanom radu jer svojom kvalitetom podižu kvalitetu cjelokupne destinacije.
Ovu nagradu Županija dubrovačko-neretvanska uspostavila je kako bi se ukazalo na važnost kvalitetnog pristupa u vođenju obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u službi ruralnog turizma i odalo priznanje najboljima.
Osim što posjetiteljima nude poznate neretvanske specijalitete poput neretvanskog brudeta od jegulje i žaba, ''Đuđa i Mate'' nude i mogućnost smještaja te turističke programe: foto safari neretvanskom lađom do svog izletišta, berbu mandarina, brdske biciklističke ture i druge izlete. Upravo ih je bogatstvo ponude, bazirano na tradiciji neretvanskog kraja, izdvojilo po kvaliteti.

ZNdodjela2

No vrlo blizu po bodovima bilo je konavosko izletište ''Kamena Himna'' koje ima jedinstvenu ponudu u obilasku – svilarstvo i konavosku nošnju koja bi upravo bez svile bila nezamisliva. Kroz tradicionalan proizvodni proces posjetiteljima pokazuju cjelokupni način proizvodnje svile te ujedno poslužuju izvornu konavosku hranu.
U ''Izletištu Hrid'' posjetiteljima nude pripremljene proizvode upravo sa svog imanja, gdje uzgajaju povrće, voće, grožđe za proizvodnju vina i masline. Posebna atrakcija ovog prostora je slikovit panoramski pogled na Orebić, Mljet i Korčulu. Imaju i igralište za djecu, mogućnost jahanja konja te uređeno penjalište.
Pobjednik, uz statuu zlatne naranče i povelju, dobiva i poklon bon u iznosu 5.000 kuna, kojeg može iskoristiti za unapređenje poslovanja.
Izbor su organizirale Dubrovačko-neretvanska županija i Regionalna razvojna agencija DUNEA, uz partnere – Turističku zajednicu DNŽ i HGK – županijsku komoru Dubrovnik.

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem