Bolnici i domovima zdravlja 26 milijuna kuna iz EU fondova

Bolnicapotpisivanje

Ministrica regionalnog razvoja i fondova europske unije Gabrijela Žalac i ravnatelj SAFU-a (Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU) Tomislav Petric u Dubrovačko-neretvanskoj županiji potpisali su 12. 05. 2017. dva ugovora vrijedna 26 milijuna kuna.

Tom je prilikom ministrica Žalac pohvalila DNŽ i Regionalnu razvojnu agenciju DUNEA za čak pet projekata koji se iz strukturnih fondova financiraju na području Županije. Također, naglasila je kako će se za trenutačno najveći infrastrukturni projekt u EU, gradnja Pelješkog mosta, kroz naredna dva tjedna znati stav oko iznosa financiranja tog proejkta od strane EU. 

U ugovorima potpisanima u Palači Ranjina riječ je o projektima „Objedinjeni hitni bolnički prijem Dubrovnik“, vrijednom 22 milijuna kuna, te projektu „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti Domova zdravlja i koncesionara Dubrovačko – neretvanske županije“ vrijednome 4 milijuna kuna, a financiraju se iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014-2020. Projekte je pripremala regionalna razvojna agencija DUNEA. 

Cilj prvog projekta je uspostava objedinjenog hitnog bolničkog prijema Opće bolnice Dubrovnik kako bi se povećala dostupnost hitne zdravstvene skrbi pacijentima uz istodobno povećanje njezine kvalitete. U drugom projektu partneri Dubrovačko-neretvanske županije su Dom zdravlja „Dr. Ante Franulović“ i Dom zdravlja Dubrovnik, a cilj projekta je osigurati bolju primarnu zaštitu domova zdravlja i koncesionara te smanjiti upućivanje u bolnice za najmanje 15 posto. 

Na potpisivanju su bili i državna tajnica za regionalni razvoj Nikolina Klaić, ravantelj Opće bolnice Dubrovnik i direktorica DUNEA-e Melanija Milić.

 

 

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem