Za navodnjavanje doline Neretve 25 milijuna kuna iz EU fodnova

Glogpotpisivanje

U nazočnosti predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, zamjenik župana dubrovačko-neretvanskog Davorko Obuljen potpisao je 11. svibnja u Zagrebu Ugovor o financiranju operacije 4.3.1. ''Investicije u osnovnu infrastrukturu javnog navodnjavanju''.
Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju dostavila je Dubrovačko-neretvanskoj županiji odluku o prihvatljivosti za materijalne troškove ulaganja u gradnju cjelovitog sustava navodnjavanja područja Glog i ulaganje na priključenju sustava na električnu mrežu. S obzirom na ostvareni broj bodova utvrđen je najviši iznos potpore koji iznosi 25.366.348,00 kuna.
Riječ je o sredstvima iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske putem Natječaja za provedbu Podmjere 4.3. ''Potpora za ulaganja u infrastrukturu vezano uz razvoj, modernizaciju i prilagodbu poljoprivrede i šumarstva''.
Nositelj projekta je Dubrovačko-neretvanska županija, a pripremale su ga Regionalna razvojna agencija DUNEA i Hrvatske vode. U skladu s tehničkim rješenjem i građevinskom dozvolom radit će se akumulacije, kanali, površinska i podzemna drenaža, crpne stanice, cjevovodi, distribucijska mreža, nadzorno-upravljački sustav, a za priključenje na električnu mrežu investicija podrazumjeva nabavku kablova, transformatorske stanice, solarne elektrane i slično.
Ovo su prva odobrena EU sredstva za prvi podsustav koji čini dio većeg javnog sustava, a kojim se planira riješiti navodnjavanje donje Neretve.

 

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem