Održane radne skupine za novi Zakon o regionalnom razvoju i Zakon o otocima

ZakonOtoci2

U organizaciji nadležnog Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije održane su 4. svibnja 2017. u Zagrebu sjednice radnih skupina za izmjenu i dopunu Zakona o regionalnom razvoju i Zakona o otocima, čiji su članovi i predstavnici Razvojne agencije Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA-e, u svojstvu regionalnog koordinatora.
U radnoj skupini za izmjene i dopune Zakona o otocima, uz zamjenicu direktorice Helenu Brčić, članovi s područja naše županije su i gradonačelnik Korčule Andrija Fabris, načelnik općine Mljet Đivo Market te voditeljica LAG-a 5 Marija Roglić. MRRFEU je izvjestilo prisutne da je, sukladno ranijim najavama Ministarstva te zahtjevima otočana, uspostavljena Uprava za otoke. Na sjednici se razgovaralo o prijedlozima za izmjene i dopune Zakona koji je još uvijek u radnoj verziji te otvoren za komentiranje svim članovima radne skupine, a DUNEA kao regionalni koordinator upoznat će s ovim procesom i sve otočne gradove i općine u DNŽ kako bi i oni iznijeli svoje prijedloge.

ZakonOtoci1
Radna skupina za izmjene i dopune Zakona o regionalnom razvoju, čija je članica direktorica DUNEA-e Melanija Milić, posebno se osvrnula na temu izračuna i primjene indeksa razvijenosti te ulogu i način poslovanja reginalnih koordinatora.
Sjednice su, ispred MRRFEU, vodile državna tajnica Nikolina Klaić i pomoćnica ministrice Kristina Bilić.

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem