Održan drugi partnerski sastanak projekta BLUEMED

Bluemed2a

Drugi partnerski sastanak BLUEMED projekta, na kojem je sudjelovao projektni tim Regionalne razvojne agencije DUNEA, održan je 27. i 28. travnja u talijanskom mjestu Baia, poznatom po podmorskim arheološkim nalazištima.


Partneri su na sastanku predstavili napretke u dosadašnjem tijeku provedbe projekta, te planove za daljnji razvoj. Predstavljena je i multimedijska oprema kojom će se posjetiteljima informativnih centara na kopnu prikazati bogatstvo podvodnih nalazišta na pilot područjima uključenima u projektne aktivnosti.
Jedno od pilot područja u sklopu projekta je i Cavtat, odnosno podmorsko nalazište u blizini koje će se istražiti, te nakon 3d snimanja prikazati u informativnom centru na kopnu. U dogovoru s Općinom Konavle i Muzejima i galerijama Konavala izložba se planira postaviti u sklopu Arheološkog muzeja Konavala čije se otvaranje planira u Franjevačkom samostanu u Pridvorju.

 

Bluemed2b

Podsjetimo, projekt BLUEMED, punog naziva 'Planiranje, ispitivanje i upravljanje podvodnim muzejima, ronilačkim parkovima i centrima za promicanje znanja', s ciljem razvoja održivog turizma i promocije Plavog rasta u obalnom području i otocima Mediterana provodit će se tri godine. Uz partnere iz Grčke, Španjolske, Italije i Cipra, s hrvatske strane osim DUNEA-e sudjeluje i Sveučilište u Zagrebu, Fakultet elektrotehnike i računarstva. Za aktivnosti u Dubrovačko-neretvanskoj županiji predviđeno je 275.900,00 eura.

MEDloga

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem