MONITORIS3 radionica potpore javno-privatnom partnerstvu

MonitorsTemisvar

U sklopu provedbe projekta MONITORIS3, u Temišvaru, Rumunjska tijekom 20.-21. travnja održana je radionica međuregionalne tematske radne skupine na temu potpore javno-privatnim partnerstvima na kojoj su sudjelovali i predstavnici DUNEA-e.
Podsjetimo, projekt MONITORIS3 za zadatak ima poboljšati provedbu pojedinih instrumenata strategija pametne specijalizacije razmjenom iskustava i znanja, donošenjem preporuka i smjernica te nadzorom nad njihovm provedbom. Strategije pametne specijelizacije donesene bilo na regionalnim ili kao što je u slučaju RH, nacionalnim razinama dokumenti su kojima se definiranju fokusi razvoja određenog područja temeljeni na bliskoj suradnji javnih službi, obrazovne i znanstvene zajednice i gospodarstvenika te postavljaju temelji za buduće aktivnosti.
MONITORIS3 je ugovoren u sklopu programa Interreg Europe u vrijednosti od 1.395.103,00 €, od čega je proračun DUNEA-e 160.138,00 € te sufinanciranje EU sredstvima u visini od 85% proračuna.
Radionica je okupila projektne partnere i ciljane dionike projekta na temu potpre javno-privatnog partnerstva u sredini koja je svoj razvoj temelji na ovom modelu. Naime, Temišvar je zapadno središte Rumunjske u kojem dominira automobilska industrija u svim njenim segmentima te je kao takav bio idelano mjesto za razmjenu iskustava sudionika. Sudionici su imali prilike upoznati se s modelima javno-privatnog partnerstva, njihovim izazovima i prilikama kao i uspjesima i neuspjesima. Rezultati radionice su samo jedni u nizu slučnih koji će u konačnici činiti cjelinu u obliku preporuka i smjernica za provedbu strategija pametne specijalizacije.

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem