Poljoprivrednicima s Pelješca ponovno priznati otežani uvjeti gospodarenja

PeljesacPoljoprivreda

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o određivanju područja s prirodnim ili ostalim posebnim ograničenjima čime je pelješkim poljoprivrednicima vraćena odredba o otežanim uvjetima gospodarenja. Time je konačno ispravljena nepravda načinjena prema poluotoku Pelješcu i njegovim poljoprivrednicima koji su temeljem spornog Pravilnika bili izbačeni iz otežanih uvjeta gospodarenja.
To znači da će se pelješkim poljoprivrednicima prilikom isplate direktnih potpora kao i prilikom prijave na mjere iz Programa ruralnog razvoja ponovno priznavati dodatnih bodovi kao ''području s posebnim prirodnim ograničenjima''.
Ovo je rezultat zajedničkog, usmjerenog i koordiniranog rada znanstvenog, javnog, civilnog i privatnog sektora, koji je odrađen naporima LAG-a 5 i u kojeg se uključila i Dubrovačko-neretvanska županija sa svojom razvojnom agencijom DUNEA-om.
Nova odluka, pristigla od ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića doprinijet će razvoju novih projekata ruralnog razvoja na Pelješcu i olakšati poljoprivrednicima prijavljivanje na natječaje te bolje pozicioniranje prilikom bodovanja projekata.

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem