DUNEA-ini projekti među primjerima uspješne prakse

BrosuraEUproj

Tri projekta koja je provodila Regionalna razvojna agencija DUNEA te još dva u kojem je agencija bila jedan od partnera, predstavljeni su u knjižici ''Uspješni lokalni EU projekti u Hrvatskoj'', koju je izdalo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.
Riječ je o projektima: LEGEND – u sklopu kojeg je u Osnovoj školi Opuzen postojeći sustav grijanja zamijenjen dizalicom topline s tlom kao izvorom energije (obnovljivi izvori); HERCUL - kroz kojeg je osnovana Staza stećaka, valorizirane lokacije sa stećcima u našoj županiji i obavljena restauracija i konzervacija lokaliteta Novakovo greblje; WINE – u okviru kojeg je osnovana Tematska turističke cesta 'Neretva – dolina života' i pokrenut vinski festival 'Dubrovnik FestiWine'.
Kako u predgovoru brošure navodi ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac, ona predstavlja priznanje svim dosadašnjim korisnicima i uspješnim EU projektima koje su provodili. – Svi ovi projekti na svoj su način doprinjeli gospodarskom, prometnom, turističkom, kulturnom i društvenom razvoju lokalne zajednice i omogućili lokalnom stanovništvu bolje uvjete života – istaknula je također ministrica Žalac.
Također, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije pokrenulo je Izbor za najuspješniji lokalni EU projekt u RH u razdoblju 2015.-2016. u cilju promocije uspješnih projekata financiranih EU sredstvima, među kojima je nominiran i DUNEA-in projekt LEGEND. Za ovaj, ali i druge uspješne projekte iz Hrvatske, možete glasovati na POVEZNICI.

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem