Studenti iz Francuske u posjeti DUNEA-i

FrancStudenti

Skupina studenata iz Francuske škole za inženjering AgroParisTech, u suradnji sa studentima Ekonomskog fakulteta Sveučilista u Splitu, posjetili su Regionalnu razvojnu agenciju DUNEA-u, u sklopu istraživačkog projekta.
Oni, naime, zajedno provode znanstveno istraživanje vezano za bioraznolikost na otocima Mljetu, Korčuli i poluotoku Pelješcu, a pod pokroviteljstvom LAG-a 5 i Europske poljoprivredne inicijative.
Cilj ovog projekta, osim istraživanja bioraznolikosti na spomenutim područjima, jest ispitati stanje poljoprivrede i turizma kao i moguće inovacije u ta dva područja. U DUNEA-i ih je primila zamjenica direktorice Helena Brčić, a zanimalo ih je područje rada agencije, projekti Europske Unije na ovom području koji se odnose na održivi razvoj poljoprivrede, te kakva je suradnja s LAG-om 5. Inače, upravo je Regionalna razvojna agencija DUNEA osnovala dvije lokalne akcijske grupe (LAG 5 i LAG Neretva) te jednu lokalnu akcijsku grupu u ribarstvu (FLAG Južni Jadran) na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem