U Bruxellesu održan partnerski sastanak programa Interreg Italija-Hrvatska

BriselInterreg

Na inicijativu Dubrovačko-neretvanske županije i regije Veneto, u četvrtak 09. veljače 2017., održan je partnerski sastanak u Bruxellesu povodom otvaranja novog bilateralnog programa prekogranične suradnje između Italije i Hrvatske u vrijednosti od 237 milijuna eura. Njime će se pomoći objema zemljama da poboljšaju zajedničko praćenje klimatskih promjena, sprečavanje prirodnih katastrofa, ulaganje u istraživanje i inovacije u sektoru plavog gospodarstva te ukupnom korištenju svojih morskih i pomorskih resursa. U okviru prekograničnog programa potaknut će se razvoj ekološki odgovornog turizma kao i razvoj pomorskog prometa.
Program „Interreg V-A Italija-Hrvatska“ obuhvaća 25 regija i pokrajina u Italiji te osam hrvatskih primorskih županija. Upravljačko tijelo ovog programa prekogranične suradnje je upravo regija Veneto sa sjedištem u Veneciji. Budući da je područje obuhvaćeno programom također dio Jadransko-jonske regije, ciljevi programa u skladu su s makroregionalnim ciljevima Strategije EU za Jadransku i Jonsku regiju (EUSAIR).
Sudionike su pozdravili Hrvoje Butigan ispred predstavništva Dubrovačko-neretvanske županije u Bruxellesu i Nicola Panarello iz predstavništva regije Veneto. Glavni govornici su bili Silvia Majer, direktorica Upravljačkog tijela, zatim Ivan Curzolo, direktor Zajedničkog Tajništva programa, te Antonio Cenini i Eric Philippart iz Europske komisije- DG GROW.
Na sastanku su sudjelovali direktorica razvojne agencija DUNEA Melanija Milić, zamjenica direktorice Helena Brčić, te predstavnici regija i institucija koji su uključeni u program Interreg Italija-Hrvatska.

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem