Potpisan sporazum o suradnji između Dubrovačko – neretvanske županije i regije Veneto

BriselVeneto1

Župan Nikola Dobroslavić potpisao je 8. veljače 2017. u Bruxellesu, s predsjednikom talijanske regije Veneto Lucom Zaiom, Sporazum o suradnji između regije Veneto i Dubrovačko – neretvanske županije.
Regija Veneto, čije je središte grad Venecija, smještena je u sjevernom dijelu Italije i ima oko 4,8 milijuna stanovnika. Sporazum se odnosi na suradnju u području gospodarstva, turizma, poljoprivrede, znanosti i tehnologije, jačanja kapaciteta javne uprave, zdravstva te promidžbe prirodne i kulturne baštine. Tekst Sporazuma prethodno je odobrila Skupština Dubrovačko-neretvanske županije.
Dubrovačko – neretvanska županija i regija Veneto dijele sličnu povijest, imaju bogato kulturno naslijeđe te zajedničke interese u budućem razvoju. Regije su već ranije surađivale kroz različite programe teritorijalne i prekogranične suradnje Europske unije, a ovaj Sporazum naznaka je još intenzivnije buduće suradnje.

BriselVeneto2
Regija Veneto zadužena je za upravljanje bilateralnim programom Europske unije za prekograničnu suradnju Italija – Hrvatska koji se financira europskim sredstvima u vrijednosti od preko 200 milijuna eura. Dubrovačko-neretvanska županija, kao i sve jadranske županije, očekuje realizaciju brojnih projekata kroz ovaj program.
Stoga se ovom prilikom u regionalnom predstavništvu regije Veneto u Bruxellesu razgovaralo o provedbi programa, održana je prezentacija programa te su razmotrene mogućnosti novih zajedničkih projekata.

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem