Fokus grupa na temu gospodarenja otpadom u turističkim gradovima

UrbanFokusg1

U sklopu EU projekta URBAN-WASTE, u organizaciji Regionalne razvojne agencije DUNEA-e, 6. veljače 2017. održana je I. fokus grupa na temu gospodarenja otpadom u turističkim gradovima s voditeljicom projekta, Ivom Pozniak kao moderatoricom. Prisustvovali su dionici iz sektora gospodarenja otpadom: pročelnik DNŽ UO za komunalne poslove, promet i veze Miho Baće, viša savjetnica iz DNŽ UO za zaštitu okoliša i prirode Dijana Tomašević Rakić, voditelj projekta iz Agencije za gospodarenje otpadom DNŽ Dragan Vukić, predstavnica FLAG-a Južni Jadran i eko udruge Mala Sirena Tanja Stanić te stručna suradnica Javna ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode DNŽ Margarita Polzer, a sudionike je na početku pozdravila direktorica DUNEA-e Melanija Milić.
Raspravljalo se o utjecaju turizma na gospodarenje otpadom, razini svijesti o važnosti upravljanja otpadom s naglaskom na rodne razlike, važnosti recikliranja i kružne ekonomije kao i o zakonskim propisima te mjerama za zaštitu okoliša i prevenciju stvaranja otpada. Također, dionici su kao ključne probleme za navedenu tematiku u našoj županiji naveli nisku razinu svijesti lokalnog stanovništva o važnosti gospodarenja otpadom te nastavno na to očuvanja okoliša i prirode, također i nisku razinu razvijenosti sustava gospodarenja otpadom. Kao izuzetno važno se navodi uspostava Centra za gospodarenje otpadom koji je jedan od ključnih koraka za rješavanje problema upravljanja otpadom u našoj županiji.
Ovo je prva od ukupno tri fokus grupe koje će se organizirati kroz projekt URBAN-WASTE. Za II. grupu organizirati će se dionici iz sektora turizma dok će na trećoj fokus grupi sudjelovati turisti.

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem