Objavljena inicijativa Europske Komisije „Gradimo Europu s lokalnim dionicima“

eurad

Europski parlament pokreće projekt „Gradimo Europu s lokalnim dionicima“ koji je usmjeren na gradnju mreže u EU-u lokalno izabranih predstavnika u svim državama članicama. Kako bi se uspostavila mreža, Europska Komisija objavljuje Poziv za podnošenje prijava za lokalne vlasti koje žele postati partneri Komisije u predstavljanju EU-a na terenu imenovanjem lokalno izabranog predstavnika za člana mreže „Gradimo Europu s lokalnim dionicima”.

Cilj partnerstva pomoći je i potaknuti lokalne predstavnike da objektivno prezentiraju politike, djelovanje i inicijative EU-a svojoj izbornoj jedinici te promiču razgovor i raspravu o tim politikama, djelovanjima i inicijativama. Projekt će lokalnim dionicima omogućiti suradnju i širenje informacija o pitanjima EU-a koja se tiču lokalnog stanovništva na lokalnoj razini. Također će pomoći u povećanju angažmana te umrežavanju na europskoj razini kroz studijske posjete institucijama Europske unije.

Prednosti sudjelovanja u partnerstvu su:

povlašteni pristup službenim izvorima komunikacije EU-a na nacionalnim jezicima, komunikacijskom materijalu, seminarima na internetu i izvan njega te drugim oblicima informacija, koji omogućuju članovima interakciju s građanima o pitanjima EU-a,

pristup prioritetnim posjetima Centru za posjetitelje Europske komisije u Bruxellesu, fizičkim ili digitalnim, organiziranim na njihovom jeziku, kada je to moguće,

vidljivosti aktivnosti članova koje se poduzimaju u kontekstu mreže na razini EU-a,

pristup aktivnoj mreži kolega putem namjenske internetske platforme s ostalim sudionicima mreže,

povlašteni pristup mnoštvu mreža EU-a, uključujući više od 420 centara EUROPE DIRECT prisutnih u gotovo svim regijama EU-a.

Partnerstvo vrijedi cijelo vrijeme trajanja mreže. Vrijeme trajanja mreže, uspostavljene kao pilot projekt, trenutačno se procjenjuje na najmanje 2 godine. Njezino produljenje ovisit će o rezultatima projekta u njegovoj početnoj fazi, nakon evaluacije. 

Lokalna vlast koja želi postati partnerom Europske komisije u predstavljanju EU-a na terenu treba:

imenovati izabranog lokalnog predstavnika za člana mreže,

osigurati da imenovani član potpiše izjavu kojom se precizira njegova uloga kao člana mreže u aktivnom predstavljanju EU-a na terenu u okviru partnerstva uz podršku Europske komisije,

popuniti i poslati obrazac za prijavu, prilažući izjavu koju je potpisao zakonski zastupnik lokalne vlasti i lokalno izabrani predstavnik.

Rok za prijavu u partnerstvo otvoren je trajno, odnosno do završetka provedbe projekta.

Više informacija možete o Pozivu možete pronaći na službenoj stranici.

logotipi vidljivost

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti informiranja projekta 'Znanjem do EU fondova'  

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.