Mogućnosti za poticaje projekta dRural predstavljene u Veloj Luci

druralvelaluka

U Općinskoj vijećnici u Veloj Luci  7. prosinca je održana radionica o projektu dRural i o tome kako se mogu ostvariti novčani poticaji za proširenje poslovanja.

Okupljenima su se predstavili detalji trenutno otvorenih poziva za jednostavne i složene usluge te postupci online prijave. Podsjećamo kako je prijavom na poziv za jednostavne usluge moguće ostvariti poticaj od 5.000€, dok za složene usluge poticaj iznosi 50.000€. Sudjelovanjem na projektu i na platformi dRural moći će se online putem predstaviti usluge potencijalnim kupcima na ruralnom području Dubrovačko-neretvanske županije.

Zbog loših vremenskih uvjeti brojni zainteresirani nisu mogli sudjelovati uživo na radionici, ali je osiguran izravan prijenos putem Facebook stranice Radio M Vela Luka. Snimku možete pogledati ovdje.

Glavni cilj projekta dRural je zajednički razvoj i implementacija digitalnog rješenja temeljenog na korištenju podataka iz postojećih uslužnih platformi koje građanima ruralnih područja pružaju višestruke inovativne usluge uz stvaranje mogućnosti za gospodarski rast te poboljšanje kvalitete života. Drugim riječima, kroz dRural će se uspostaviti referentno tržište usluga za europska ruralna područja. U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u okviru dRural-a razvit će se dva ključna projekta – digitalna čekaonica u Domu zdravlja Metković i virtualna tržnica, što doprinosi glavnom cilju projekta – stvaranju jednog „mrežnog“ tržišta koje će žiteljima ruralnih sredina ponuditi raznovrsne usluge, od zdravstva, dostupnosti lokalne uprave, do stručne pomoći. 

druralvelaluka1

Projekt dRural je financiran u sto postotnom iznosu iz EU programa OBZOR 2020., ukupne vrijednosti 15.296.927,50 eura. Traje do 30.06. 2024. godine i namijenjen je pametnim ruralnim zajednicama, revolucionarnom projektu koji promiče holistički razvoj ruralne zajednice, održivost digitalne inovacije i socijalnu koheziju.

Projekt provodi Dubrovačko-neretvanska županija uz suradnju Regionalne agencije DUNEA, Grad Metković, Dom zdravlja Metković, Tehnologijsko-razvojni centar u Osijeku (TERA) te  partnere iz Španjolske, Belgije, Italije, Švedske, Nizozemske, Irske i Srbije.

Regionalna agencija DUNEA u sklopu projekta 'Znanjem do EU fondova' kojim je osmišljen četverogodišnji plan podrške jačanja kapaciteta za pripremu i provedbu EU projekata te strateško planiranje i regionalni razvoj, Dubrovačko-neretvanskoj županiji pruža stručnu pomoć u provođenju ovog projekta. Projekt je ugovoren kroz Operativni program konkurentnost i kohezija. Ukupna vrijednost projekta je 16.987.378,29 kuna, a iz Europskog fonda za regionalni razvoj osigurano je 14.439.271,51 kuna.

drural logo

Logo eu fondova

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA.

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti promidžbe i vidljivosti projekta 'Znanjem do EU fondova'

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.