Održan međuregionalni seminar i partnerski sastanak u Veneciji u sklopu projekta MONITORIS3

monitoris 2104

U Veneciji je 21. travnja u organizaciji Regije Veneto održan međuregionalni seminar i partnerski sastanak projekta MONITORIS3 na kojemu su sudjelovale predstavnice Regionalne agencije DUNEA Franica Miloš i Petra Ljubičić. 

Projektni partneri predstavili su dodatne aktivnosti i rezultate u regionalnim politikama i financijskim instrumentima u odnosu na COVID-19 krizu i nove mogućnosti financiranja projekata (kao što su REACT-EU i Mehanizam za oporavak i otpornost).

Posljedice COVID-19 krize promijenile su socioekonomski kontekst društva, a europske regije odgovarale su na krizu novim mehanizmima tj. financijskim instrumentima. Tema seminara u Veneciji bila je razmjena znanja i iskustava u načinu provedbe takvih financijskih instrumenata s ciljem poboljšanja njihova upravljanja, praćenja i evaluacije.

Kako bi smanjile negativan utjecaj COVID-19 krize na svoje gospodarstvo, Regije Galicija (Španjolska) i Veneto (Italija) predstavile su pozive za podnošenje projektnih prijedloga koji se odnose na bespovratna sredstva za projekte istraživanja i razvoja usmjerenih na digitalnu tranziciju malih i srednjih poduzeća u razdoblju 2021.-2023. kao i zajedničke projekte istraživanja i razvoja 2021.-2022. koji se odnose na borbu protiv izvanredne situacije COVID-19.

Regija Nordland (Norveška) i Regionalna agencija DUNEA fokusirale su se na strateške dokumente. DUNEA tako prati Strateški okvir Centra za kompetencije za turizam i ugostiteljstvo za poticanje suradnje i kreiranje novih zajedničkih IRI (istraživanje & razvoj & inovacije) projekata u turizmu dok Regija Nordland prati Pomorsku strategiju 2021.-2025..

monitoris 2104 1

Cilj projekta MONITORIS3 je razmjena iskustava u praćenju provedbe Strategije pametne specijalizacije u europskim regijama i primjera dobre prakse. Dodatne aktivnosti s obzirom na COVID-19 krizu odobrene su nositelju projekta Inovacijskoj agencija Galicije (GAIN) i partnerima Regionalnoj agenciji DUNEA, portugalskoj Nacionalnoj inovacijskoj agenciji i Komisiji za koordinaciju i razvoj Regije Sjever, Odjelu za istraživanje i inovacije Regije Veneto i Vijeću Regije Norland.

Odobrene dodatne aktivnosti projekta, koje će se implementirati do rujna 2022. godine, vrijedne su 231.108,80 eura, dok je proračun Regionalne agencije DUNEA 31.600,00 eura, a iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Transnacionalni program Europa osigurano je 85 posto sredstava proračuna.

Logotip Interreg Europa

OZNAKE

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.