Objavljen natječaj vrijedan 30 milijuna kuna za sektor mliječnog govedarstva

mlijecno govedarstvo

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Natječaj iz Programa ruralnog razvoja koji se odnosi na dodjelu potpore za zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš te povećanja plodnosti tla (operacija 4.1.2.).

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore je 30 milijuna kuna, a rok za podnošenje zahtjeva započinje 27. travnja 2022. godine i traje do 30. lipnja 2022. godine.

Stočari će moći ulagati u skladišne kapacitete za stajski gnoj i digestate uključujući opremu za rukovanje i korištenje, strojeve i opremu za utovar, transport i primjenu organskog gnojiva te pripremu dokumentacije i druge troškove. Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika te proizvođačke organizacije priznate sukladno posebnim propisima kojima se uređuje rad proizvođačkih organizacija u sektoru mlijeka i mliječnih proizvoda ili sektoru govedine.

Visina potpore po projektu iznosi od 5 tisuća eura do 300 tisuća eura, a intenzitet javne potpore do 50 posto prihvatljivih troškova, uz mogućnost uvećanja za dodatnih 20 posto za mlade poljoprivrednike, za ulaganje u planinskom području, području sa značajnim prirodnim ograničenjima ili ostalim područjima s posebnim ograničenjima ili za zajednički projekt.

U sklopu ovoga Natječaja prihvatljivi su isključivo korisnici koji su podnijeli zahtjev za potporu za prihvatljiva ulaganja na Natječaj za provedbu tipa operacije 4.1.1 „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“ - ulaganja u sektor mliječnog govedarstva, kao nastavak pomoći sektoru mljekarstva.

Detalji Natječaja nalaze se na službenoj stranici Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

 Logo eu fondova

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA.

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti promidžba i vidljivost projekta 'Znanjem do EU fondova'.

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.