DUNEA moderirala panel raspravu „Europski zeleni plan u fokusu mladih“ u sklopu Expo smotre u Dubrovniku

expo 2

Predstavnice Regionalne agencije DUNEA Petra Popović i Antonija Odak zajedno s Borisom Gluhanom iz udruge ESN Dubrovnik, 18. listopada u Dubrovniku, u sklopu programa Expo smotre, moderirale su panel raspravu „Europski zeleni plan u fokusu mladih“. Cilj rasprave je predstavljanje Europskog zelenog plana maturantima, te dobivanje povratne informacije o njihovim stavovima i prijedlozima.

Nakon uvodne prezentacije i video spota o Konferenciji o budućnosti Europe na čijoj je digitalnoj platformi panel rasprava registrirana, maturanti su saznali osnovne informacije o zelenoj tranziciji koja je jedan od ključnih prioriteta Europske unije. U raspravi su sudjelovala četiri panelista, a raspravljalo se na temu kružnog gospodarstva u praksi, klimatskim promjenama, smanjenju onečišćenja, gospodarenju otpadom, smanjenju emisija stakleničkih plinova, te o doprinosu obnovi biološke raznolikosti.

Prikupljeni odgovori postavit će se na digitalnu platformu Konferencije o budućnosti Europe u svrhu kreiranju budućnosti Unije.

Održana panel rasprava dio je događanja projekta EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije čiji je nositelj Regionalna agencija DUNEA, a partneri u provedbi projekta su Erasmus Student Network Dubrovnik te Srednja poljoprivredna i tehnička škola u Opuzenu.

Logo Europe direct DNŽ

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.