Dani mandarina: U Opuzenu održana panel rasprava „Mandarina-agroturistički brend“

 dani madarina 3

U Srednjoj poljoprivrednoj i tehničkoj školi u Opuzenu, 15.10. održana je informativno-edukativna panel rasprava na temu „Mandarina-agroturistički brend“. Rasprava je dio događanja u sklopu manifestacije „Dani mandarina“ koju organizira Srednja poljoprivredna i tehnička škola u Opuzenu kao dio aktivnosti EUROPE DIRECT-a Dubrovačko-neretvanske županije.

Na panel raspravi su uz predstavnika Zavoda za mediteranske kulture, predstavnice Ministarstva poljoprivrede, te predstavnika Povjerenstva za mandarine Dubrovačko-neretvanske županije, sudjelovali i proizvođači na konvencionalni i ekološki način kao i predstavnici otkupljivača. Nazočili su također i gradonačelnik Opuzena, načelnici općina, djelatnici Srednje poljoprivredne i tehničke škole u Opuzenu, predstavnici Regionalne agencije DUNEA, kao i šira zainteresirana javnost.

Sudionici panel rasprave su kroz konstruktivan dijalog iznosili stavove o prednostima i nedostacima proizvodnje na ekološki način, ideje za poboljšanje plasiranja mandarine na tržište, te se raspravljalo o potporama Ministarstva poljoprivrede. Također, sudionicima je predstavljena i tema o bezvirusnim kulturama iz Zavoda za mediteranske kulture, te o proširenju agroturizma u dolini Neretve.

 

Logo Europe direct DNŽ

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.