Dani mandarina: Održano predavanje o bioraznolikosti doline Neretve i Europskom zelenom planu

dani mandarina 1

Predstavnice Regionalne agencije DUNEA Petra Popović i Antonija Odak, održale su 14. listopada u Srednjoj poljoprivrednoj i tehničkoj školi u Opuzenu predavanje na temu „Bioraznolikost kroz EU prioritet-Europski zeleni plan“. Predavanje je bilo namijenjeno učenicima i profesorima škole u sklopu aktivnosti EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije, a unutar manifestacije „Dani mandarina“.

Učenici su imali priliku upoznati se s prioritetom Europske Unije tj. Europskim zelenim planom, njegovom ulogom, ciljevima, kao i problematikom klimatskih promjena i bioraznolikosti. Istaknuta je važnost zaštite bioraznolikosti i obnove ekosustava u svrhu suzbijanja učinaka klimatskih promjena i ekonomičnog korištenja resursa. Također, predstavljena je Strategija Europske Unije za bioraznolikost do 2030. godine, čiji središnji element, plan za obnovu prirode, pomaže u zaustavljanju propadanja kopnenih i morskih vrsta sa svrhom povratka u prvobitno tj. zdravo stanje.

Logo Europe direct DNŽ

 

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.