DUNEA u Italiji sudjelovala na info danu i partnerskom sastanku projekta MoST

most italija

U talijanskom gradu Chioggi, 11. listopada održan je info dan projekta MoST sa posjetom pilot području Ca' Bianca – Chioggia, na kojem su sudjelovale predstavnice Regionalne agencije DUNEA Antonija Odak i Petra Popović.

Na početku događanja sve prisutne su pozdravili organizator, predsjednik uprave za melioraciju zemljišta „Adige Euganeo“ Michele Zanoto i predstavnici Regije Veneto, nakon čega su predstavnici talijanskih i hrvatskih partnera predstavili rezultate dosadašnjih istraživanja s pilot područja u geološkom, hidrogeološkom i poljoprivrednom kontekstu. Info dan završio je obilaskom pilot područja na kojem se provode istraživanja s ciljem smanjenja prodora slane vode u obalne vodonosnike.

U Padovi, 12. listopada organiziran je partnerski sastanak na kojem su projektni partneri raspravljali o provedenim aktivnostima i budućim radnjama usmjerenima realizaciji ciljeva projekta. Poseban naglasak bio je na rezultatima dosadašnjih istraživanja, te na budućim aktivnostima u dolini Neretve, a koja provode stručnjaci s Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije iz Splita u suradnji s Regionalnom agencijom DUNEA i Hrvatskim vodama.

Podsjetimo, početkom ove godine Regionalna agencija DUNEA sklopila je ugovor s tvrtkom E.C.H.R. d.o.o iz Splita u svrhu izrade Plana prilagodbe od štetnog djelovanja morske vode za područje doline Neretve, a čiji se završetak izrade očekuje u travnju sljedeće godine.

Uz regionalnu agenciju DUNEA na projektu sudjeluju partneri iz Italije: Sveučilište u Padovi, Nacionalno vijeće za istraživanja, Upravno tijelo za sanaciju zemljišta „Adige Euganeo“, Regija Veneto, te hrvatski partneri Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Splitu i Hrvatske vode. Projekt vrijedan nešto više od dva i pol milijuna eura ugovoren je u sklopu programa Interreg Italy - Croatia 2014.-2020. uz stopu sufinanciranja bespovratnih sredstava od 85%. Proračun Regionalne agencije DUNEA iznosi 120 tisuća eura.

Logotip programa Interreg Hrvatska Italija - MoST

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.