Ministarstvo turizma i sporta spremno za prve natječaje iz područja održivog turizma Europske teritorijalne suradnje

grad

Ministarstvo turizma i sporta već više od godinu dana aktivno radi na razvoju strateški važnih projekata za cijelu Jadransko jonsku regiju i bit će spremno za prijavu čim krenu pozivi za financiranje projekata u novoj EU financijskoj perspektivi 2021-2027.

Zaključak je to 16. sastanka tematske skupine za Održivi turizam EUSAIR Jadransko jonske makroregionalne strategije u kojoj je Ministarstvo turizma i sporta koordinator tematskog stupa Održivi turizam za devet zemalja članica te je za te aktivnosti zaduženo kao partner na EUSAIR Facility Point projektu.

Jedan takav projekt, pripreman proteklih godinu dana, je i projekt DES AIR, čiji je cilj integrirano održivo upravljanje turističkim destinacijama. Njime se želi doprinijeti jačanju konkurentnosti EUSAIR zemalja povećavanjem kvalitete obrazovanja za integrirano i održivo upravljanje destinacijama, pametnim specijalizacijama, proširenjem raznolikosti turističkih proizvoda, inovacijama i jačanjem ljudskog kapitala kroz razvoj inovativnih i kvalitetnih obrazovnih programa visokog obrazovanja i cjeloživotnog učenja.

Više o temama sastanka može se doznati putem portala Lider Media i Regional Express

logotipi vidljivost

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti informiranja projekta 'Znanjem do EU fondova'

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.