U Dubrovniku osnovan Šabakun - nova Lokalna akcijska skupina u ribarstvu (FLAG)

flag 1110

U organizaciji Regionalne agencije DUNEA, a uz tehničku pomoć FLAG-a Južni Jadran, 11. listopada u prostorijama Studentskog doma u Dubrovniku, održana je Osnivačka skupština nove Lokalne akcijske skupine u ribarstvu (FLAG) na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Skupštini su nazočili predstavnici jedinica lokalne samouprave, te predstavnici civilnog i gospodarskog sektora koji su ujedno postali i članovi novog FLAG-a. Na sjednici je sudjelovalo 26 osnivačkih članova, od toga deset članova predstavnika javnog sektora, tri predstavnika civilnog, te trinaest predstavnika gospodarskog sektora. Skupštinu je vodio Đivo Market, načelnik općine Mljet, a uvodnu riječ imala je Melanija Milić, ravnateljica Regionalne agencije DUNEA.

Na Skupštini je odlučeno da će ime novog FLAG-a biti Šabakun. Riječ je o ribarskoj mreži namijenjenoj za lov krupne plave ribe, koja je kao tradicijski alat autohtona za dubrovačko područje, a čija je budućnost uporabe na teritoriju RH neizvjesna.

Na konstituirajućoj sjednici su izabrani Upravni i Nadzorni odbor Udruge. Predsjednikom  je imenovan Ivo Glavić, vlasnik ribarskog obrta „GOF“ sa Šipana, voditelj je Mato Oberan, predsjednik Ceha za ribarstvo DNŽ i voditelj FLAG-a Južni Jadran, a likvidator Nikola Kalafatović, tajnik Obrtničke komore DNŽ. U osnivanju novog FLAG-a uvelike je pomoglo i iskustvo već postojećeg FLAG-a Južni Jadran, koji se pokazao kao primjer dobre prakse.

Lokalna akcijska skupina u ribarstvu (eng. Fisheries Local Action Group) FLAG je partnerstvo predstavnika gospodarskog sektora ribarstva, civilnog i javnog sektora osnovano s namjerom izrade i provedbe Lokalne razvojne strategije u ribarstvu (LRSR) svog područja i lakšeg povlačenja sredstava iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo. Najvažnija zadaća FLAG-a uključuje izradu i provedbu Lokalne razvojne strategije, te poticanje lokalnog stanovništva na predlaganje, izradu i provedbu razvojnih projekata.

logotipi vidljivost

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti informiranja projekta 'Znanjem do EU fondova' 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.