Najavljena panel rasprava o tranziciji Hrvatske prema klimatskoj neutralnosti u sklopu Konferencije o budućnosti Europe

klimatska neutralnost

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja (MINGOR), Uprava za klimatske aktivnosti, organizira seriju od osam panel rasprava i završnu konferenciju kroz rujan i listopad na temu tranzicije Hrvatske prema klimatskoj neutralnosti. Panel rasprava namijenjena je jedinicama regionalne i lokalne samouprave, a organizira se u suradnji s Regionalnom energetskom agencijom Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA).

Događanja se održavaju u okviru Konferencije o budućnosti Europe Europske komisije, a u panel raspravu moguće se priključiti u srijedu, 22.rujna od 15:00 – 16:30 h, preko poveznice za aplikaciju Teams.

Svrha je uspostaviti dijalog u društvu o izazovima i mogućnostima za pravednu i učinkovitu tranziciju Hrvatske prema klimatskoj neutralnosti. Na Završnoj konferenciji 27. listopada predstavnici svakog od Panela (poslovni sektor, donositelji odluka na lokalnoj i regionalnoj razini, mladi, mediji, obrazovni sektor, znanstvenici, sindikati, organizacije civilnog društva) predstavit će zaključke i preporuke. 

Jedinice regionalne i lokalne samouprave pozvane su ispuniti anketni upitnik o stavovima i razmišljanjima što će pomoći u vođenju Panel rasprave i izradi zaključaka i preporuka, sa rokom ispunjavanja do 17. rujna.

logotipi vidljivost

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti informiranja projekta 'Znanjem do EU fondova'

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.