Donesen pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2021. godinu

 maslina

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je novi Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja Republike Hrvatske za 2021. godinu („Narodne novine“, broj 97/2021).

Najvažnije promjene koje Pravilnik donosi:

Mjera 10 tip operacije 10.1.17.: Poticanje uporabe stajskog gnoja na oraničnim površinama (članak 112c.)

- Iznimno za 2021. godinu produljuje se rok za dostavu obvezne dokumentacije (petogodišnji plan gnojidbe, analiza tla i analiza stajskog gnoja te računi za obavljene analize) do 15. prosinca 2021. 

- Propisuju se prihvatljivost i sadržaj analize tla, navodi se kako ista ne smije biti starija od 3 godine te su navedeni minimalni podaci koje mora sadržavati. Iznimno za 2021. godinu prihvatljive su sve analize napravljene prema odredbama do stupanja na snagu izmjena i dopuna Pravilnika.

- Propisuje se postupanje pri provedbi analize tla u slučaju kada je površina svih ARKOD parcela za koje se traži potpora manja od 1 ha na način da se za svakih 10 ARKOD parcela koje imaju površinu manju od 1 ha provodi analiza samo najveće ARKOD parcele.

Mjera 14: Dobrobit životinja (izmjena članka 134.)

Propisana je obveza korisniku da za kategoriju odbijena prasad do 15. siječnja 2022. godine dostavi Hrvatskoj agenciji za poljoprivredu i hranu (HAPIH) na uvid Registar svinja na gospodarstvu ili ispis iz Registra te popunjen Obrazac 35. iz Priloga 4.

Više informacija dostupno je na službenim stranicama Ministarstva poljoprivrede.

logotipi vidljivost

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti informiranja projekta 'Znanjem do EU fondova'

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.