Najavljen Informativni dan namijenjen hrvatskim tvrtkama i znanstvenim organizacijama u svrhu prijave projektnih prijedloga u sklopu Drugog nacionalnog ESA poziva

svemir

Nakon uspješne provedbe prvog nacionalnog poziva u sklopu Europske svemirske agencije (ESA), najavljen je drugi informativni dan koji će se održati 9. rujna u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja i ESA-e. Cilj informativnog dana je nastavak potpore visokokvalitetnim projektima, te intenzivnije umrežavanje i osnaživanje hrvatske znanstvene zajednice i gospodarstva u području svemira i svemirskih tehnologija.

Drugi nacionalni ESA poziv namijenjen je znanstvenim organizacijama i hrvatskim tvrtkama u područjima koja uključuju promatranje Zemlje, svemirske tehnologije, sigurnost u svemiru, astronomiju, astrofiziku i istraživanje Sunčeva sustava, te podizanje svijesti o važnosti tehnologije razvijene za svemir i potencijalu infrastrukture u svemiru za razvoj gospodarstva i društva u cjelini.

Informativni dan održat će se hibridno, a sam događaj u prostorijama Zagrebačkoga inovacijskog centra (ZICER), Avenija Dubrovnik 15, s početkom u 10.00 sati. S obzirom na to će se informativni dan održati hibridno, svi zainteresirani dionici koji ne budu u mogućnosti fizički biti na ovom događaju, moći se sudjelovati virtualnim putem (maksimalan broj osoba koji mogu fizički sudjelovati jest 100). Vezano uz navedeno, a poštujući epidemiološke mjere, Ministarstvo znanosti i obrazovanja zamolit će sudionike koji planiraju fizički biti prisutni na informativnom danu predočenje COVID digitalnih potvrda.

Ministarstvo poziva sve zainteresirane hrvatske tvrtke i znanstvene organizacije na sudjelovanje u informativnom danu s ciljem dobivanja informacija o nadolazećem Drugom nacionalnom ESA pozivu, mogućnostima i načinu prijave, evaluaciji projektnih prijedloga te ostalih podataka relevantnih za prijavu.

Više informacija kao i prijavni obrazac može se pronaći na službenim stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja.

logotipi vidljivost

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti informiranja projekta 'Znanjem do EU fondova'

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.