Najava Konferencije o budućnosti Europe – MIGRACIJE: Upravljanje migracijama s pomoću predvidljivog, uravnoteženog i pouzdanog sustava

konferencija

Ministarstvo unutarnjih poslova poziva svu zainteresiranu javnost i građane na sudjelovanje u Konferenciji o budućnosti Europe koja će se održati u petak, 24. rujna putem digitalne platforme. Konferencija o budućnosti Europe jedinstvena je prilika za građanke i građane Europske unije da sudjeluju u raspravama o izazovima i prioritetima današnje Europe u odnosu na upravljanje migracijama.

Europska komisija je u rujnu 2020. godine objavila sveobuhvatan paket zakonodavnih prijedloga u području migracija i azila pod nazivom Pakt o migracijama i azilu, a kojim se naglašava uloga zakonitih migracija u okviru izgradnje tailor made partnerstava s trećim zemljama. Time se otvara put za suradnju na programima koji usklađuju potrebe za radnom snagom koja raspolaže vještinama sukladno potrebama tržišta rada. Istodobno, razvoj zakonitih puteva bi trebao pridonijeti smanjenju nezakonitih migracija, koje često dovode do neprijavljenog rada i iskorištavanja radne snage u Europskoj uniji.

Svi zainteresirani svoje sudjelovanje mogu prijaviti do 20. rujna godine do 12 sati putem maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Prijava treba sadržavati: Ime i prezime, adresu elektroničke pošte, zanimanje, te proizvoljno podatak o instituciji ili poslodavcu kojem se pripada.

Više informacija može se dobiti na službenoj stranici Ministarstva unutarnjih poslova.

logotipi vidljivost

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti informiranja projekta 'Znanjem do EU fondova'

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.