Funkcionalnije korištenje energije vjetra

Funkcionalno koristenje energije vjetra wise

Regionalna razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA, u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP Hrvatska), u Šibeniku je organizirala radionicu projekta WISE Power. Radionica je održana u sklopu završnog interdisciplinarnog skupa projekta WILL4WIND koji je okupio preko 70 stručnjaka iz svih dijelova Hrvatske u području vjetroenergije.

Sudionicima je predstavljen projekt WISE Power koji se fokusira na društveno prihvaćanje vjetroenergije i alternativne izvore financiranja. Projekt ima za cilj značajno unaprijediti uključivanje i potporu lokalne zajednice za izgradnju vjetroturbina uz istovremeno poticanje lokalne zajednice na sudjelovanje u procesima planiranja i provedbe projekata vjetroenergije.

Kako bi dobili što više povratnih informacija i budući da je na radionici, održanoj 11. lipnja 2015., sudjelovalo mnogo relevantnih dionika, skup je iskorišten i za prezentaciju dokumenta Smjernice za ostvarivanje društvene prihvatljivosti. Ovaj dokument sadrži pregled strategija za poboljšanje društvene prihvatljivosti projekata korištenja energije vjetra i prikazuje različite alate koji se mogu koristiti za komunikaciju, uključivanje i suradnju sa dionicima na svim razinama.

OZNAKE

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.