Predstavljen nacrt Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030.

Logo nacionalne razvojne strategije rh do 2030

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministrica Tramišak predstavili su nacrt Nacionalne razvojne strategije 2030., dokument koji će odrediti kvalitetu života današnjih i budućih generacija u Hrvatskoj.

U dosadašnji razvoj Hrvatske uloženi su znatni napori, međutim u Hrvatskoj postoje znatni razvojni potencijali koji mogu biti iskorišteni za dobrobit građana u budućnosti.  Nacrtom Nacionalne razvojne strategije definirana su četiri razvojna smjera Republike Hrvatske: Održivo gospodarstvo i društvo; Jačanje otpornosti na krize; Zelena i digitalna tranzicija i Ravnomjeran regionalni razvoj. Unutar razvojnih smjerova definirano je 13 strateških ciljeva koji će doprinijeti viziji Republike Hrvatske do 2030. godine. Više informacija o navedenom dokumentu dostupno je na službenoj stranici Nacionalne razvojne strategije 2030. 

Provedba Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine započet će 2021. godine. Od tada će ujedno započeti i primjena novog modela upravljanja razvojem Republike Hrvatske, utemeljenog na zajedničkoj suradnji i sinergiji djelovanja svih društvenih skupina i svakog pojedinog građanina zemlje. Stoga od samog početka u proces izrade nacionalne razvojne strategije želimo ravnopravno uključiti široki krug institucionalnih dionika i građana iz svih dijelova zemlje i stvoriti kvalitetno partnerstvo između predstavnika društva (javnog, privatnog i civilnog sektora, akademske zajednice i građana).

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije putem portala e-Savjetovanja pokrenulo je savjetovanje o Nacrtu Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine. Savjetovanje je otvoreno do 12. prosinca 2020. godine.

Video predstavljenja Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine.

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.