Održano online povezivanje lokalnih partnerstva za zapošljavanje na kojem je sudjelovala i DUNEA

Petero predstavnika ZICER-a na online hibridnom događanju

Zagrebački inovacijski centar bio je organizator online hibridnog događanja povezivanja i razmjene iskustava lokalnih partnerstva za zapošljavanje (LPZ) na kojem su sudjelovale i predstavnice Regionalne agencije DUNEA.

Sandra Matijević iz ZICER-a predstavila je projekt #ZGAktiv u kojem je ODRAZ partner. Tijekom projekta je LPZ Zagreb uspostavio suradnju s drugim partnerstvima te su se pridružili inicijativi umrežavanja svih LPZ-ova na razini Hrvatske. Sporazum o neformalnoj mreži predstavio je Grgo Bratić iz RRA Šibensko-Kninske županije. ESF+ i mogućnosti financiranja budućih projekata LPZ-ova predstavio je Filip Miličević, predstavnik Ministarstva rada, te je održana i panel rasprava “Budućnost LPZ-ova u novom programskom razdoblju” na kojoj je sudjelovalo 60-ak sudionika, predstavnika LPZ-ova iz cijele Hrvatske. Svi prisutni pozdravili su inicijativu umrežavanja LPZ-ova na razini Hrvatske te zajedničko uključivanje u kreiranje politika tržišta rada na nacionalnoj razini. Iskazana je potreba za decentralizacijom mjera i sredstava za lokalne/regionalne aktivnosti usmjerene na rješavanje problema nezaposlenih u skladu s potrebama tržišta rada.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 2011. godine je osnovano Lokalno partnerstvo za zapošljavanje pod nazivom Partnersko vijeće za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije te trenutno broji 27 članova iz javnog, gospodarskog, obrazovnog i civilnog sektora s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

Regionalna agencija DUNEA sudjeluje kao partner u projektu OPERA II koji je upravo namijenjen povećanju zapošljivosti najranjivijih skupina na tržištu rada kroz pripremu i provedbu inovativnih lokalnih inicijativa za poticanje zapošljavanja usklađenih s potrebama i strateškim prioritetima Dubrovačko-neretvanske županije te jačanju kapaciteta Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije. Projekt se provodi diljem županije, u Dubrovniku, u dolini Neretve i na Korčuli.

Glavne projektne aktivnosti su razvoj i provedba prilagođenih usluga profesionalnog usmjeravanja na području cijele županije, poticanje poduzetništva za pripadnike ranjivih skupina na tržištu rada i održivo funkcioniranje PVTR-a Dubrovačko-neretvanske županije. Ciljne skupine su nezaposleni pripadnici ranjivih skupina, učenici osnovnih i srednjih škola, zaposlenici institucija članova lokalnog partnerstva za zapošljavanje, predstavnici članova lokalnog partnerstva za zapošljavanje te predstavnici institucija potencijalnih prijavitelja na natječaje Europskog socijalnog fonda.

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.