Poticanje pametnih turističkih rješenja za EU destinacije kroz Europsku prijestolnicu pametnog turizma

Dubrovnik old citiy

Objavljen je Natječaj za poticanje pametnih turističkih rješenja za EU destinacije kroz Europsku prijestolnicu pametnog turizma, ukupne vrijednosti dva milijuna eura. Sudjelovati pod jednakim uvjetima mogu fizičke i pravne osobe koje spadaju u područje primjene Ugovora, kao i međunarodne organizacije.

„Sektor turizma osjetio je velik i nagli pad potražnje uslijed izbijanja pandemije COVID-19 te je zadaća dionika u turističkom i srodnim sektorima poticati inovativnost pri kreiranju turističkih proizvoda i usluga te kontinuirano unapređivati postojeće turističke proizvode. Turizam predstavlja značajan udio BDP-a Europske unije i zapošljava više od 10 posto zaposlenika u Europskoj uniji zbog čega je važno poticanje stvaranja zajedničkih rješenja za izlazak iz krize turističkog sektora uzrokovane pandemijom COVID-19, ali i stvaranje programa i planova za suzbijanje sličnih ugroza u budućnosti“, izjavila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Ugovori koji proizlaze iz natječaja predviđeni su u trajanju od najviše 36 mjeseci. Cilj natječaja je doprinos njegovanju inovativnih, pametnih i održivih rješenja u turizmu u turističkim destinacijama putem organizacije natječaja za Europske prijestolnice pametnog turizma i za Europske destinacije izvrsnosti (EDEN).

Opći je cilj pružiti potporu europskim destinacijama i gradovima i njihovoj tranformaciji prema pametnim i održivim rješenjima, dajući pobjednicima prepoznatljivost i mogućnost za ostvarivanje izvanrednih uspjeha u području turizma. Cilj je također pridonijeti uspostavljanju okvira razmjene primjera dobrih praksi između destinacija koje sudjeluju u natječaju, uključujući međusobno učenje i umrežavanje i stvaranje mogućnosti za suradnju i nova partnerstva.

Natječajna dokumentacija objavljena je na plaformi eTendering Europske komisije i može se preuzeti ovdje.

Registracijom na eTenderingu, moći ćete postavljati pitanja i biti informirani o promjenama natječaja (dodatni dokumenti, pitanja i odgovori itd.) Rok za prijavu na natječaj je do 20. listopada 2020. godine (do 16:00 sati po lokalnom vremenu u Bruxellesu).

Više informacija nalazi se na stranicama Europske komisije.

  • logotipi vidljivost
  • Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA.

    Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti informiranja projekta 'Znanjem do EU fondova'

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.