Objavljen natječaj kojim se potiče odvajanje i bolje gospodarenje otpadom na otocima

mljet

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je poziv za sufinanciranje prijevoza otpada s otoka na otok/kopno vrijedan 4 milijuna kuna s ciljem poticanja odvojenog prikupljanja otpada i uspostave učinkovitijeg sustava gospodarenja otpadom na otocima.

Davatelj javne usluge može ostvariti sredstva subvencije za povrat dijela troškova prijevoza otpada morskim putem u visini do 60 posto. Svrha ovog Javnog poziva je kvalitetniji, postojaniji i ekonomski učinkovitiji sustav gospodarenja komunalnim otpadom na otocima u skladu s načelima održivog razvoja, zaštite okoliša i prirode i zaštitom javnog interesa te poticanja unapređenja sustava odvojenog prikupljanja otpada na otocima.

Sufinanciranje se može odobriti za troškove koji se odnose isključivo na prijevoz otpada morskim putem s otoka na otok/kopno nastale u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2020. godine i nisu uključeni u cijenu usluge. Prijevoz se odnosi na komunalni otpad, ako nema mogućnosti odlaganja na otoku, biorazgradivi otpad (otpadnog papira i kartona te biootpada) i reciklažni otpad (otpadna plastika, otpadni metal, otpadno staklo i otpadni tekstil). Javni poziv otvoren je do iskorištenja sredstava ili do 31. prosinca 2020. godine. Detaljnu dokumentaciju možete pronaći ovdje.

logotipi vidljivost

  • Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA.

    Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti informiranja projekta 'Znanjem do EU fondova'

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.