Razvoj i promocija partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije (OPERA II)

Naziv projekta: Razvoj i promocija partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije

Akronim: OPERA II

Program: Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020

Nositelj: Dubrovačko-neretvanska županija

Partneri: Regionalna agencija DUNEA, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Dubrovnik, Razvojna agencija grada Dubrovnika DURA, Korčulanska razvojna agencija KORA, Sveučilište u Dubrovniku i Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije

Trajanje: 05/2018. - 11/2020.

Proračun: 1.496.689,54 kuna (DUNEA proračun 152.187,00 kuna)

Opis projekta:

Projekt je namijenjen povećanju zapošljivosti najranjivijih skupina na tržištu rada kroz pripremu i provedbu inovativnih lokalnih inicijativa za poticanje zapošljavanja usklađenih s potrebama i strateškim prioritetima Dubrovačko-neretvanske županije te jačanje kapaciteta Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije. Projekt će se provoditi diljem županije, u Dubrovniku, u dolini Neretve i na Korčuli.

Glavne projektne aktivnosti su razvoj i provedba prilagođenih usluga profesionalnog usmjeravanja na području cijele županije, poticanje poduzetništva za pripadnike ranjivih skupina na tržištu rada i održivo funkcioniranje PVTR-a Dubrovačko-neretvanske županije. Ciljne skupine su nezaposleni pripadnici ranjivih skupina, kao što je definirano županijskim Strategijama za razvoj ljudskih potencijala.

U sklopu projekta bit će održano ukupno deset radionica za 100 osobna ranjivih skupina na temu poduzetništva, ukupno osam radionica za 80 učenika osnovnih škola na temama poduzetništva i STEM (science, technology, engineering i mathematics) obrazovanje, ukupno četiri radionice za 48 učenika srednjih škola na temama poduzetništva i STEM obrazovanje, tri radionice za zaposlenike i predstavnike institucija članova lokalnog partnerstva za zapošljavanje za jačanje kapaciteta i održivo funkcioniranje partnerskog vijeća i ukupno osam radionica za 40 predstavnika institucija potencijalnih prijavitelja na natječaje Europskog socijalnog fonda na temu pripreme projektnog prijedloga sukladno indikativnom planu objave natječaja.

Projekt OPERA II – „Razvoj i promocija partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije“ započeo je u svibnju 2018. godine. Uz nositelja Dubrovačko-neretvansku županiju, partneri na projektu su Regionalna agencija DUNEA, Dubrovačka razvojna agencija DURA, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Dubrovnik, Korčulanska razvojna agencija za lokalni razvoj i poslovne usluge KORA, Sveučilište u Dubrovniku i Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije. Vrijednost projekta iznosi 1.496.681,54 kuna, te je financiran sto posto iz Europskog socijalnog fonda.

Detaljnije o projektu

Letak

Održan prvi partnerski sastanak u sklopu projekta Opera II

Održana dvodnevna radionica “Osnove poduzetništva” u sklopu projekta “OPERA II”

Na Korčuli održane dvodnevne radionice “Osnove poduzetništva” u sklopu projekta “OPERA II”

 

                        logotip opera

 

 

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.