FLAG JUŽNI JADRAN

 

Lokalna akcijska skupina u ribarstvu

Program: Europski fond za pomorstvo i ribarstvo 2014-2020 (EFPR), Natječaj za dodjelu potpore u okviru Mjere III.1. „Pripremna pomoć“

Nositelj: FLAG JUŽNI JADRAN

Trajanje: 5/2016 – 11/2016

Proračun: 600.980,00 kuna

 

Opis projekta: FLAG Južni Jadran prva je osnovana Lokalna akcijska skupina u ribarstvu na području Dubrovačko –neretvanske županije. Regionalna razvojna agencija DUNEA prijavila ga je na natječaj na Mjeru III.1. ''Pripremna potpora'' u okviru Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo te su mu nakon uspješne prijave i dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 600.980 kuna.
Odobrena sredstva FLAG može koristiti za studije ribarstvenih i akvakulturnih područja, troškove povezane s izradom lokalne razvojne strategije u ribarstvu, osposobljavanje za lokalne dionike, administrativne troškove i potporu malim pilot-projektima koji doprinose prioritetu Europske unije ''Povećanje zaposlenosti i teritorijalne kohezije'' vrijednosti do 150. 000 kuna. FLAG Južni Jadran kao pilot projekt postavlja ribarnicu montažnog tipa u Stonu.
Ovaj FLAG je, nakon niza radionica na terenu, osnovan inicijativom i organizacijom Regionalne razvojne agencije DUNEA, koja i dalje tehnički pomaže provedbu projekta. Sjedište mu je u Stonu i obuhvaća sljedeća područja: Dubrovačko primorje, Ston, Janjina, Lumbarda, Vela Luka, Lastovo, Mljet, Metković, Opuzen, Kula Norinska i Slivno. Za predsjednika Udruge izabran je Ivica Glavor, vlasnik ribarskog obrta iz Dubrave, dok je potpredsjednik Vedran Antunica, načelnik Općine Ston. Upravno vijeće FLAG-a je odabralo Mata Oberana, predsjednika Ceha za ribarstvo i akvakulturu HOK, kao voditelja FLAG-a. U Republici Hrvatskoj za sada je osnovano samo sedam FLAG-ova.

OZNAKE

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem